Kids of the World van Elena Shumilova

Deze internationaal befaamde Russische kunstenares exposeert 32 portretten van kinderen in groot formaat.   

De kunstenares: moeder en natuurliefhebster

Elena Shumilova, moeder en liefhebster van de natuur, is een internationaal erkende kunstenares, gespecialiseerd in kinderportretten.

In 2012 beseft ze haar passie voor de fotografie toen ze probeerde haar bevoorrechte momenten met haar kinderen te vereeuwigen. Daarbij legde ze ook een accent op de sereniteit die men ervaart op het platteland, in contact met de natuur.

Elena Shumilova leeft en werkt op het Russische platteland, maar reist ook de wereld rond voor nieuwe projecten en om workshops te geven over fotografie.

Vandaag kan men haar foto’s vinden in tal van magazines die gespecialiseerd zijn in fotografie. De kunstenares is ook zeer populair op de sociale media met meer dan 750.000 volgers.

© Elena Shumilova

 

De expositie: Kids of the World

Elena Shumilova heeft drie jaar lang de wereld rond gereisd om de foto’s te maken van Kids of the World. De kunstenares wilde vooral de schoonheid en de onschuld van de kinderjaren tonen. Achter elk gezicht schuilt volgens haar een universaliteit in de houding en de gevoelens die we ervaarden in deze bijzondere periode van ons leven.

De kunstenares nodigt hiermee de volwassene uit om het kind dat hij ooit was, te herontdekken, om het vermogen terug te vinden om zich te laten verrassen, het leven te bekijken met telkens nieuwe ogen en om te genieten van het huidige moment. Via haar foto’s nodigt ze uit om opnieuw aansluiting te vinden met de magie van de kinderjaren. De kunstenares verwijst graag naar het citaat van Paulo Coelho: “Een kind kan altijd drie dingen leren aan een volwassene: tevreden zijn zonder reden, altijd met iets bezig zijn en met alle kracht eisen wat het wil.”

De locatie: de Abdij van Villers

De Abdij van Villers organiseert voor de tweede keer dit jaar een fototentoonstelling met een internationaal bekende kunstenares.

Praktisch

Data 

Van 8 oktober 2018 tot 8 januari 2019

Uren

Toegankelijk tijdens de openingsuren van de Abdij, van 10 tot 18 u tot 31 oktober. Van 1 november tot 8 januari van 10 tot 17 u.

Plaats van de tentoonstelling

Abdij van Villers (in openlucht)

Prijzen 

De prijs van de tentoonstelling is inbegrepen in de toegangsprijs van de Abdij

Volwassenen: € 8 - Senioren (60+) en studenten: € 6 - Kinderen 6-12 jaar: € 3 - Gratis < 6 jaar.

Organisatie

Abdij van Villers-la-Ville vzw