FR NL EN DE 

Abdij van Villers

L'église vue du ciel (© Canal Zoom)
Le réfectoire des moines
Oculi dans l'église

Ombre et lumière

expo-sculpture-small.jpg

In de Abdij gaat er een prachtige tentoonstelling door met imposante hedendaagse werken getiteld 'Ombre et Lumière'. Een dertigtal werken van 13 verschillende kunstenaars die rechtstreeks geïnspireerd zijn op de Abdij en de prachtige site, zullen te bewonderen zijn te midden van de ruïnes. De tentoonstelling is een symbiotische verstrengeling met de architectuur van de site, het gaat erom de werken in dialoog te laten treden met het gesteente, de omliggende natuur en het veranderende licht. (14 november 2016 - 31 maart)

De Abdij in beeld gebracht

4 tuinen

P1140128-small.jpg

De 4 tuinen ontdekken dat is ook een gelegenheid om een aangenaam moment door te brengen in een romantisch kader van eeuwenoude stenen, te midden van een waaier kleuren en geuren van de middeleeuwen tot vandaag!

Twee bieren

bieres-villers.jpg

Naast de trappisten is de Abdij van Villers de eerste in Waals-Brabant en de vierde in België, naast Val-Dieu, Aulne en Brogne, om bieren intra muros te brouwen. De microbrouwerij zal tot 550 hl per jaar kunnen produceren. 


Ontdek de Abdij van Villers, een opmerkelijk goed bewaard gebleven oude cisterciënzerabdij, maar ook een nieuw cultuurcentrum waar tal van evenementen plaatsvinden. Bijna 900 jaar geschiedenis, ingekapseld in het groen in het hart van Waals-Brabant...

De Abdij is open van 10u tot 17u (alle dagen)


 
Logos