FR NL EN DE 

Belangrijke informative voor de bezoekers: Door het evenement ‘Nuit du Cirque’, is de Abdij op ZATERDAG 26 MEI vanaf 16u gesloten. Daarnaast zijn, ter voorbereiding van het evenement, sommige plaatsen van de Abdij gedurende de dag gedeeltelijk niet toegankelijk. Bedankt voor uw begrip.

Abdij van Villers

La cour d'honneur
Le jardin d'inspiration médiévale de l'abbaye de Villers
Oculi dans l'église

Nieuw!

Panorama sur le site de l'abbaye de Villers

Kom de Abdij met haar nieuwe infrastructuur (her)ontdekken: een nieuw onthaal gekoppeld aan een nieuwe winkel, een informatiecentrum en een nieuw bezoekersparcours.

De Abdij in beeld gebracht

Vier bieren

bieres-villers.jpg

Sinds 2016 brouwt de microbrouwerij van de Abdij op ambachtelijke wijze 4 biologische bieren in situ. Een ervan is een wedersamenstelling van het oude monnikenbier, Abbaye de Villers V. En dan is er ook de tripel Abbaye de Villers IX, in 2014 gekozen tot beste bier door een jury van vrouwen van het magazine Femmes d’Aujourd’hui.

De ‘Ardoise’, de tablet met touchscreen van de Abdij

tablette-front.jpg

De Abdij introduceert een nieuw hulpmiddel voor een modern bezoek: een multimedia tablet met een innovatie: toegevoegde realiteit.

De tuinen

P1140128-small.jpg

De 4 tuinen ontdekken dat is ook een gelegenheid om een aangenaam moment door te brengen in een romantisch kader van eeuwenoude stenen, te midden van een waaier kleuren en geuren van de middeleeuwen tot vandaag!


Ontdek de Abdij van Villers, een opmerkelijk goed bewaard gebleven oude cisterciënzerabdij, maar ook een nieuw cultuurcentrum waar tal van evenementen plaatsvinden. Bijna 900 jaar geschiedenis, ingekapseld in het groen in het hart van Waals-Brabant...

De Abdij is open van 10u tot 18u (alle dagen)


 
Logos