FR NL EN DE 

 Menu

Abdij van Villers

Les petits chevaux de Skyros
La cour d'honneur
Le Jardin des Simples et sa fontaine
L'église de l'abbaye de Villers

Ombre et lumière

expo-sculpture-small.jpg

In de Abdij gaat er een prachtige tentoonstelling door met imposante hedendaagse werken getiteld 'Ombre et Lumière'. Een dertigtal werken van 13 verschillende kunstenaars die rechtstreeks geïnspireerd zijn op de Abdij en de prachtige site, zullen te bewonderen zijn te midden van de ruïnes. De tentoonstelling is een symbiotische verstrengeling met de architectuur van de site, het gaat erom de werken in dialoog te laten treden met het gesteente, de omliggende natuur en het veranderende licht. (14 november 2016 - 31 maart)

De Abdij in beeld gebracht

4 tuinen

P1140128-small.jpg

De 4 tuinen ontdekken dat is ook een gelegenheid om een aangenaam moment door te brengen in een romantisch kader van eeuwenoude stenen, te midden van een waaier kleuren en geuren van de middeleeuwen tot vandaag!

3 originele kerstpakketten

Schenk een kerstpakket tijdens de feestdagen ! De Abdij van Villers biedt u 3 originele kerstpakketten met ambachtelijke producten aan.

3 originele kerstpakketten

Twee bieren

bieres-villers.jpg

Naast de trappisten is de Abdij van Villers de eerste in Waals-Brabant en de vierde in België, naast Val-Dieu, Aulne en Brogne, om bieren intra muros te brouwen. De microbrouwerij zal tot 550 hl per jaar kunnen produceren. 


Ontdek de Abdij van Villers, een opmerkelijk goed bewaard gebleven oude cisterciënzerabdij, maar ook een nieuw cultuurcentrum waar tal van evenementen plaatsvinden. Bijna 900 jaar geschiedenis, ingekapseld in het groen in het hart van Waals-Brabant...

De Abdij is open van 10u tot 17u (alle dagen)


 
Logos