Fototentoonstelling Portraits van Lee Jeffries

Van 15 februari tot 26 maart organiseert de Abdij binnen haar eeuwenoude muren de fototentoonstelling Portraits van Lee Jeffries. De beroemde Britse kunstenaar exposeert 32 zwart-wit foto’s van daklozen in groot formaat.

Van sportlui tot daklozen

Het was een markante ontmoeting met een jong dakloos meisje in de straten van Londen die het lot en de artistieke benaderingen van Lee Jeffries veranderde. Sindsdien zijn daklozen het belangrijkste thema geworden voor deze fotograaf die zich voorheen toelegde op sportmanifestaties maar voortaan kiest voor ‘street photos’.

Krachtige portretten

Lee Jeffries werkt uitsluitend met zwart-wit foto’s. Het spel van schaduw en licht verheft de blik en het gezicht van zijn modellen. Het is voor de fotograaf een manier om de ervaringen en de emoties over te brengen van de daklozen met wie hij een vertrouwensrelatie heeft.

De zin van een passie

Lee Jeffries gebruikt zijn kunst om onze aandacht te vestigen op de daklozen en fondsen bijeen te brengen om hen te helpen. De passie van deze fotograaf van de menselijkheid is zijn levensdoel geworden.

Praktisch

Data: van 15 februari tot 26 maart 2019

Openingsuren: de expositie is toegankelijk tijdens de openingsuren van de Abdij, van 10 tot 17 u.

Prijzen (toegang tot de Abdij, geen supplement): volwassenen € 9 – senioren (60 +) en studenten: € 7 - kinderen 6-12 jaar: € 4 - < 6 jaar gratis 

Plaats: expositie in openlucht in de Abdij

Organisator: Abdij van Villers